Kirsu edellä | Koiravaruste.fi -blogi
Asiakaspalvelu 0400 551 110 (ark. klo 10–17)

Kirsu edellä

Lämmin talvipipo

Vuosi alkaa pikkuhiljaa olla lopuillaan. Osassa Suomea on jo lunta maassa asti, mutta osassa maata taas jatketaan syksyn kaltaisissa tunnelmissa. Se nyt yhteistä kuitenkin lienee, että kylmyys on alkanut tuntumaan enemmissä määrin ulkoillessa. Meille kylmyys ja pakkanen on kovinkin tervetullut asia. Koirat nauttivat ja ollaan päästy aloittamaan reellä ajaminen. Meillä koirilla ei ole hätäpäivää ulkona kovillakaan pakkasilla, mutta meillä ihmisillä on toisin. Talvella lämpimänä pysyminen on tärkeää ja kerrospukeutuminen kaiken a ja o. Mutta mitäs sitä päähän laittaisi pakkasilla?

 

ERILAINEN PIPO ERILAISIIN TARKOITUKSIIN

Itselläni on kotona pipo jos toinenkin. Tarvinpahan niitä useassa vuodenajassa. On ohuempaa pipoa ja paksumpaa. Pipoja löytyy myös useammassa värissäkin. Nyt olen myös alkanut siirtymään pipoissakin kohti merinovillaa, koska merinovillaa suosin muutenkin kerrospukeutumisessa.

Ohuempi pipo menee luonnollisesti lämpimämmällä säällä ja paksumpi taas pakkasilla. Kovilla pakkasilla taas voi yhdistää molemmat. Todella kovilla pakkasilla (yli -30 astetta) minulla on alla kypärälakki, joka suojaa myös kasvoja. Seuraavaksi tulee lämmin talvipipo ja päälle vielä karvalakki. Tällä kombolla olen pärjännyt, kun liikutaan reellä koirien kanssa kovilla pakkasilla, jolloin itse ei tule liikuttua niin paljon. Itse tykkään erityisesti pipoissa siitä, että ne saa vedettyä reilusti korvien yli. En pidä yhtään siitä, että liikkuessa saa koko ajan nykiä pipoa alaspäin.

Pipon väri on myös itselle tärkeä juttu, koska liikun paljon metsässä koirien kanssa. Vaikka normaalisti suosin murrettuja tummia sävyjä, niin metsään mennessä laitan päälleni aina jotain kirkasta. Siksi silmiini osuikin kirkkaan oranssi Alaska-merinopipo. Pipossa on myös nimensä mukaan merinovillaa, joten mukaanhan se lähti.

Metsässä liikkuessa on itselle tärkeää, että minut huomataan. Vasemman puoleisessa kuvassa ilman pipoa ja oikean puoleisessa pipon kanssa. Kyllä sinne lumiseen metsään katoaa aika hyvin ilman pipoa, puhumattakaan jos lunta ei olisi yhtään!

 

Alaskan pipo on käytössä todella lämmin ja korvien päälle pipon saa kaksinkerroin. Pipon ollessa kaksinkerroin se kuitenkin peittää korvat hyvin eikä nouse ylös.

 

Mikäli pakkasta ei ole paljoa, niin pipon saa viileämmäksi laittammalla sen ilman kerrosta, myssyn tavoin. Itselle pipo tuli kyllä käyttöön talveksi: se on lämmin ja pehmeä eikä Alaskan haalarin ja pipon yhtenevä värikään haittaa yhtään.

 

MERINOVILLA

Merinovillaa saadaan kerimällä villaa merinolampaista. Merinolampaan villa on erittäin pehmeää ja itse ainakin huomasin, että kun kerran käytti merinovilla-tuotteita, niin muut alkoivat jäädä kaapin perälle. Niin mukavia merinovilla-tuotteet on käyttää!

Merinovilla on siitä mahtava, että se lämmittää kosteanakin. Joten kylmä ei iske vaikka matkalla pysähtyykin paikoilleen. Merinovilla on luonnostaan antibakteerista, joten se ei myöskään ala haisemaan eikä vaadi kuin harvakseltaan pesua. Pelkkä tuuletus useinkin riittää käytön jälkeen. Mikäli tuotteita joutuu käyttämään pesussa, niin tärkeää on pestä merinovilla villapesuohjelmalla sekä villalla tarkoitetulla pesuaineella.

Ulkona liikkuessa tuotteen hengittävyys ja kosteuden siirto on myös tärkeitä juttuja. Varsinkin talvella, jotta turhaan ei tule hiki pintaan. Nämä ominaisuudet ovat myös merinovillassa huippuluokkaa. Merinovilla ei myöskään kutita, niin kuin joillakin tavallinen villa. Merinovilla-tuotteita on saatavilla eri paksuisina ja ohuimpia voi käyttää myös kesällä.

Alaskan merinopipo sai myös Sagan hyväksynnän.

 

PÄIVÄRETKIÄ PAKKASESSA

Koronan vuoksi on taas paljon rajoituksia voimassa. Onneksi luonnossa on helppo pitää välimatkaa muihin, jos nyt sattuu edes ketään näkemäänkään. Kävimme Sagan kanssa eräkämpältä päiväretkiä ympäristössä, nauttien rauhallisesta lumisesta metsästä. Inkalla on juoksut ja Mosku pääsi viime vuonna eräkämpälle, joten tällä kertaa mukaan pääsi Saga. Saga olisi kaiketi mielellään jäänyt asumaankin eräkämpälle, mikäs siinä nukkuessa kainalossa yöt (varsinainenkin arktinen rotu) ja samoillessa päivät pitkät metsässä.

Lunta ei tällä kertaa ollut niin paljoa kuin viime vuonna. Saga alkaa myös pikkuhiljaa näyttää aikuisemmalta, vaikka onkin pentu vielä.

 

Lumiverho ei ollut vielä päässyt käsiksi puihin.

 

Valkoinen muuttirulla unilla tauolla.

 

Kävimme myös pimeään aikaan otsalamppujen turvin retkeilyreissuja. Pimeässä kulkeminen on meille tuttua ja luminen maa valaisi matkaa kuitenkin jonkin verran.

 

Tunnelmallista joulua meidän pieneltä laumalta!

 

Täältä löydät lämpimät merinopipot pakkasille:

Jos haluat näkyä:

https://www.koiravaruste.fi/alaska-merinopipo-kirkas-oranssi.html

Jos taas haluat pysyä piilossa:

https://www.koiravaruste.fi/alaska-merinopipo-harmaa.html