Kirsu edellä | Koiravaruste.fi -blogi
Asiakaspalvelu 0400 551 110 (ark. klo 10–17)

Kirsu edellä

Maisteri Kuratassu

Kurainen Niehku

”Eiks oo äippä aika kivaa tää hiekassa ja lätäköissä juoksentelu?”

Tiptiptiptiptiptiptiptip – siinä ne taas menee. Niehkun hiekkakuramutaturve(jamitä-kaikkealie)tassut. Valkoisen maton yli. Huoh. Kurakausi, tuo kaikkien lemmikinomistajien lempivuodenaika. (Voin myös onnitella itseäni tekemistäni loistovalinnoista sisustustekstiilien värimaailman suhteen.)

Kevät, kesäsateet sekä syksy saavat minut aina haaveilemaan omakotitalosta erillisellä kuraeteisellä. Tuntuu, että Niehkulla on erityistaito löytää kaikkein rapaisimmat ja vetisimmät reitit metsälenkeillä – mikä on melko lahjakasta koiralta, joka inhoaa kastumista. Myös hiekkaisimmat tienpientareet ovat Niehkun mielestä kuuminta hottia.

Valitettavasti en voi poistaa jokaista kuralätäkköä ja hietikkoa lähimmän 100 neliökilometrin alueelta, mutta ainakin voin oikeanlaisilla välineillä yrittää estää sisustustyynyjäni saamasta uudenlaista mudanruskeaa tassukuosia pintaansa. (Vaikka murretut maanläheiset sävyt ovatkin kuulemma sisustuksessa aina varma valinta.)

Ultimate Kuratassu

Meidän suurin pelastaja hiekkakura-mutaturvejamitäkaikkealietassujen kanssa on kaikessa yksinkertaisuudessaan ollut lemmikkipyyhe. Toisin kuin tavalliset froteepyyhkeet, mikrokuitumateriaalista valmistettu lemmikkipyyhe vetää itseensä kosteutta ja likaa, joten se suorastaan imaisee hiekanmurut sekä veden koiran karvoista ja tassuista.

Kauttaaltaan lällissä pyörineen koiran putsaus vaatii myös toisinaan shampoopesua. Olemme ottaneet Niehkulle käyttöön kotimaisen Kamu-shampoon. Käyttämämme hajusteeton shampoo on tuoksuton ja jättää turkin mukavan pehmeäksi ja ilmavaksi. Kamu-tuotesarjasta löytyy runsaasti vaihtoehtoja eri turkkityypeille, ja niitä voi käyttää kaikille turkillisille eläimille (esim. myös marsuille, kissoille ja hevosille). Kamun tuotteet ovat lisäksi avainlipputuotteita ja 100-prosenttisesti biohajovia.

Mikäli rapatassu kerkeää viipottaa asunnon läpi ennen kuin itse ehtii kissaa sanoa, saa kurajäljet putsattua helposti lemmikeille turvallisilla Kamu-siivoussuihkeilla.  Lemmikkikodeille suunnatut Hajusteeton– ja Raikas-siivoussuihkeet neutraloivat hajuja ja ovat shampoiden tapaan 100-prosenttisesti biohajoavia.

Kamu-shampoo

Niehkulla on käytössä Kamun Hajuton-shampoo.

Puhdas ja pörröinen

Puhdas!

Karlien mikrokuituinen lemmikkipyyhe

Karlien mikrokuituinen lemmikkipyyhe vetää kosteuden ja lian itseensä.

 

Niehkun lyhyenpuoleisen karvan vuoksi en ole hankkinut meille vielä toistaiseksi turkinkuivainta, mutta muhkeampiturkkisille koirille sellaista kannattaa ehdottomasti harkita. Pääsimme Niehkun kanssa testaamaan kuivaimia talviaikaan, kun kävimme koirien uimakoulussa. Turkki piti saada aina mahdollisimman kuivaksi ennen pakkassäähän poistumista, ja kyllähän se kuivasi huomattavasti tehokkaammin kuin pelkkä pyyhe.

Kuvissa NBF:n Tornado– sekä HB1001-turkinkuivaimet.